Nieuwe betonverhardingen

Bij het plaatsen van totaal nieuwe betonverhardingen begint men dus van een stuk braakliggend grond. De grond wordt afgegraven op juiste diepte, en eventueel voorzien van onderfundering.

Op bepaalde afstanden plaatst men de bekisting. Deze bekisting moet perfect geplaatst worden omdat dit de basis vormt voor de vlakheid van de nieuwe betonverharding. De bekisting wordt ook zo geplaatst dat men een juiste afwatering creƫert.

Onder iedere nieuwe beton wordt plastiekfolie geplaatst.

De vette beton wordt door middel van betonmixers op de plastiekfolie gestort.

Het gestorte beton wordt eerst machinaal verdeeld over het nieuwe vak. Om de kleine gaten op te vullen, komt er wel handwerk aan te pas.

Als het beton ongeveer gelijk verdeeld is, wordt het beton getrild. Het beton moet getrild worden omdat dit de weerstand en de dichtheid verhoogd. Hierdoor vermindert ook de doordringbaarheid van het beton.

De volgende stap is het beton gelijk maken met een trilbalk.

Nu het beton afgetrild is met de trilbalk, gebeurt de afwerking. Met een spatel worden de kanten afgewerkt en gelijk gemaakt. Met een rij wordt het midden van het beton geƫgaliseerd.

Waar een nieuw betonvak een bestaand betonvak raakt, moet er steeds een voeg gemaakt worden. Dit om barsten van het beton de voorkomen. Later wordt warme voegmassa in de gemaakte voeg gedaan.

Het beton is nu glad, omdat dit een gevaar kan zijn op uitschuivers, wordt het beton geborsteld. Zo ontstaan er fijne groefjes wat het beton een anti-slip effect geeft.

Uiteindelijk wordt over het afgewerkte beton nog curing compound gespoten. Dit is om te voorkomen dat voortijdig water uit het beton kan verdampen. Bij het uithardingsproces mag er niet te veel water verdampen, anders kan dit leiden tot ongewenste scheurvorming en mogelijk breuk.

Nelis Wegenbouw
Sterk in uitzonderlijk betonwerk.
- Ook veel ervaring in allerhande rioleringswerken.
- Onze rioolreinigingsmachine maakt iedere verstopping vrij.
Gratis Producten
Contactgegevens
Voor inlichtingen en vragen: 089/85.77.43
Nieuwe vacatures